GIZ donirao novu opremu Tehničkoj školi Gradiška

Njemačka organizacija GIZ u okviru projekta ‘’Stručno obrazovanje u BiH’’ donirala je danas Tehničkoj školi Gradiška opremu u vrijednosti 33.000 evra.

Stručni savjetnik na projektu stučnog obrazovanja, Danijel Radić, rekao je da je GIZ ovaj put obezbjedio opremu za pneumatiku, hidrauliku i tehnike livenja za 6 škola u BiH ukupne vrijednosti oko 167.000 evra.

Radić je dodao da je u Gradišci organizovana i trodnevna obuka za profesore svih škola koje učestvuju u projektu.

Predavanje o novoj opremi održao je Ivan Ostojić iz Zagreba koji je rekao da se predavanje sastojalo od teorijskog i praktičnog djela. On je naglasio da praksa mnogo znači profesorima koji će učenicima lakše prenijeti znanje, ali i učenicima koji će raditi na komponenatama sa kojima će se kasnije susresti u industriji.

Profesorica u Srednjoj strojarskoj školi “Fausta Vrančića” u Mostaru, Tanja Šunjić rekla je da ovaj projekat budi nadu da će škole učenicima osim teorijskog znanja pružiti i praktično koje im je veoma važno za kasnije zaposlenje u realnom sektoru.

Direktor Tehničke škole Gradiška, Vlado Tomić, rekao je da će nova oprema biti veoma korisna za tehničare CNC tehnologija, mašinske tehničare i tehničare mehatronike.

On je istakao da nova donacija predstavlja nastavak dobre saradnje sa GIZ-om i dodao da je Tehnička škola ranije dobila opremu za mjerenja i opremu vezanu za reduktore.

Share With: