Гимназијалци хуманитарним акцијама помажу вишечлане породице

Ученици II3 разреда Гимназије Градишка са разредним старјешином професорицом Тањом Тадић и Црвеним крстом Градишка организовали су хуманитарну акцију прикупљања помоћи за једну вишечлану социјално угрожену породицу са подручја Градишке.

Прикупљену помоћ у виду прехрамбених намирница и средстава за хигијену ученици су уручили 23. маја вишечланој породици Ђуре Швраке из насеља Греда, која броји 6 чланова, од чега четворо малољетне дјеце и тешко болесног оца.

Чланови ове породице изразили су велику захвалност ученицима и њиховој разредници за достављену помоћ, истичући да ће им то много значити.

Предсједник одјељења, Бане Матић, рекао је да су се акцији одазвали сви ученици II3 одјељења, те да су срећни што могу помоћи некоме ко је у лошој материјалној ситуацији, а посебно породици са више мале дјеце. Он је навео да су и претходних година водили овакве акције и посјећивали вишечлане породице којима је помоћ потребна и да ће и убудуће водити сличне хуманитарне акције.

„Акција овог одјељења на челу са разредним старјешином Тањом Тадић је вриједна пажње и за сваку похвалу. Надамо се да ће послужити и другим ученицима и грађанима да се угледају на ове ученике, да дају свој допринос кроз хумане акције и помогну  породицама лошијег материјалног стања“, саопштено је из Црвеног крста Градишка.

Share With: