Филип Зекановић из Градишке првак Српске у боксу

Филип Зекановић из Градишке првак је Републике Српске у олимпијском боксу у категорији до 63 килограма и најбољи школарац у свим категоријама тог узраста.

„Меч је био напет али су интензивни тренинзи уродили плодом. Успио сам савладати свог противника и постићи зацртани циљ“, рекао је Зекановић и додао да је спреман за шампионат БиХ на коме ће дати све од себе да се пласира на Европско првенство.

Тренер и предсједник Бокс клуба „Козара“ из Градишке Марко Вановац изразио је задовољство што је њихов такмичар остварио запажен резултат. Он је додао да је Бокс клуб „Козара“ организатор Појединачног првенства Републике Српске у Олимпијском боксу у Градишци и истакао да се овог викенда у Градишци гледао добар бокс.

Предсједниик Боксерског савеза Републике Српске Миленко Томић рекао је да Градишка има идеалне услове за одржавање првенства Српске али и већих такмичења. Он је додао да је Бокс савез БиХ добио прилику да организује Европско првенство за школарце у Источном Сарајеву од 10. до 21. августа и да се нада да ће се школарци-шампиони Српске пласирати на то првенство.

 

Г.Влаинић

Share With: