Фестивал породице у Бок Јанковцу (ФОТО, ВИДЕО)

У оквиру манифестације “Градишка јесен 2023“,  у Бок Јанковцу је организован Фестивал породице, манифестација чији је циљ промоција породичних вриједности.

Дјеца, али и њихови родитељи имали су прилику да у прелијепом амбијенту, поред ријеке Саве, уживају у разним спортским играма, попут малог фудбала, одбојке на пијеску, кошарке али и да се опробају у повлачењу конопца, разним полигонима као и у креативним радионицама.

За све је  заслужан идејни творац и један од организатора Велибор Пеулић. “Идеја је да се сви један дан преведемо традиционално, породично, у дружењу, игри и забави, али и да се подсјетимо колико је битно другарство и стицање нових пријатељстава“ навео је Пеулић. Пеулић је нагласио да је у оквиру Фестивала приређена породична трпеза на којој су се нашла слана и слатка јела, зимница, воће и поврће, за шта су биле задужене домаћице из Бок Јанковца.

Значај једне овакве манифестације, чији је циљ промоција породице и породичних вриједности, препознали су у Градској управи Града Градишка.

Менаџер Града Градишка Бојан Вујиновић рекао је да је жеља и циљ да се кроз разне анимације дјеца друже са својим родитељима и да се још једном укаже на важност породице.

Фестивал породице у Бок Јанковцу одржан је по први пут, а према ријечима организатора циљ је да постане традиционалан догађај који ће из године у годину окупљати све већи број учесника.

С.Видовић

 

Share With:
Open

close button