Зорана Кукрић и Јован Кошарац из Српске промовисани у најмлађе официре Војске Србије (ФОТО/ВИДЕО)

У прве официрске чинове Војске Србије промовисано је 175 кадета Војне академије и Медицинског факултета Војномедицинске академије. Војну академију завршава 148 кадета и кадеткиња, међу којима је 10 кадета из Оружаних снага БиХ и два кадета из Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Кадет старији водник Зорана Кукрић из Полицијске управе Градишка и Јован Кошарац кадет, старији водник из Полицијске управе Фоча завршавају четверогодишње школовање на Војној академији и враћају се у своје матичне управе у Републици Српској гдје ће стажирати у звању млађег инспектора.

Српски народ већ вијековима гаји богату традицију и дугу историју, самим тим изузетна ми је част и задовољство што ми је пружена прилика да наставим корацима својих предака – истакао је Кукрић.

Јован Кошарац, каже да су емоције веома јаке.

– Емоције су веома интензивне, али осјећај поноса у овом моменту је најинтензивији. Такође раде емоције што се растајемо са колегама, дијелили смо све заједно. Туге и радости и све моменте које смо преживјели како у теоретским облицима наставе тако у посебним облицима наставе, теренима – нагласио је Кошарац.

Промоција питомаца присуствовали су и начелник ПУ Градишка Слободан Торбица, те начелник ПУ Фоча Велимир Костовић, јер Јован и Зорана долазе са тих подручја  њихових Полицијских управа.

Извор:РТРС

Share With: