Вишковић: Од понедјељка подношење захтјева за борачки додатак

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић најавио је да ће од од понедјељка, 11. септембра, сви борци, без обзира на године живота и категорију коју су имали , моћи да поднесу захтјев за борачки додатак, за шта ће у буџету Српске за наредну годину бити обезбијеђено додатних 150 милиона КМ.

Вишковић је, на свечаној академији у Власеници уприличеној поводом обиљежавања 31 године од оснивања Јуришног одреда Власеница, елитне јединице Војске Републике Српске, рекао да институције Српске свакодневно покушавају да ријеше питање борачке популације.

Премијер је подсјетио да су до сада борачки додатак примала лица која су имала 60 година и били борци од прве до пете категорије, а сада ће моћи у њему да уживају сви.

– До Нове године хоћемо да видимо колики је то број и који статус. Од Нове године сви борци ће имати иста права, гдје ће мјесечно давање бити три КМ по мјесецу учешћа у стварању Републике Српске – навео је Вишковић.

Он је истакао да је сагласан са некима који мисле да је то мало, али је и нагласио да је то додатних 150 милиона КМ у буџету наредне године да би та обавеза била уредно сервисирана.

Вишковић је навео да се, када се види колико је то додатних милиона КМ у односу на данашња издавања, не може рећи да је то мало.

Share With: