Top lista

Top lista za 10.04.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Epidemiološka situacija i dalje ne dozvoljava rad muzičara

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da je Republički štab za vanredne situacije danas u Banjaluci razmatrao situaciju u vezi sa radom muzičara u ugostiteljskim objektima u Srpskoj, ali da je ocijenjeno da epidemiološka situacija u vezi sa virusom korona nije toliko povoljna da bi se trenutno dozvolila takva vrsta djelatnosti.

Šeranić je rekao novinarima u Banjaluci da su razmatrani načini o tome kako pomoći muzičarima i na planu plaćanja poreza i doprinosa, ali da nažalost većina ovih ljudi nema prijavljenu djelatnosti.

“U tom smislu, nismo u mogućnosti da im konkretno pomognemo”, dodao je Šeranić.

On je izrazio žaljenje što muzičari i dalje ne mogu raditi i živjeti od svog posla, te dodao da će situacija biti praćena i da će, čim to bude moguće, dozvoliti njihov rad.

Kada je riječ o radu muzičara u baštama ugostiteljskih objekata i na otvorenom, Šeranić je rekao da će se za to sačekati proljeće.

“Lani u to vrijeme muzičari su imali mogćnost da u baštama zabavljaju goste. To pratimo i svakako ćemo imati razumijevanje ako se ukaže prilika za to, shodno epidemiološkoj situaciji”, rekao je Šeranić nakon sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije.

Share With: