Top lista

Top lista za 26.06.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Počeli sistematski pregledi djece

U dječijem dispanzeru Doma zdravlja Gradiška danas su počeli sistematski pregledi djece za upis u prvi razred osnovne škole.

Pedijatar i načelnik Konsultativno-specijalističke službe, doktor Anka Grabović Stojnić rekla je da se sistematski pregled odnosi na djecu rođenu 2014. i 2015.godine.

„Sistematski pregled je klasičan klinički pregled djeteta,  a podrazumijeva laboratorijski i stomatološki pregled, pregled vida, sluha, kičme, tabana, i vakcinaciju“, rekla je Grabović- Stojnić.

Sistematski pregled  je zakonska obaveza , dodala je doktorica Grabović Stojnić i naglasila da roditelji budućih prvačića informacije o tačnim terminima sistematskih pregleda djece mogu dobiti u školama i Dječijem dispanzeru u Gradišci, a kao i svake godine, za svaku školu određeni su termini za preglede.

Danas 2. i sutra 3.februara kao i 9.februara predviđen je sistematski pregled za prvačiće Osnovne škole“Danilo Borković“ Gradiška.

Sistematski pregledi djece koja na jesen polaze u školu, u Dječijem dispanzeru u Gradišci trajaće do kraja marta ove godine, a roditelji djece obavezni su da ponesu zdravstvenu knjižicu djeteta i zdravstveni karton.

Share With: