Centralno kulturno-umjetničko društvo „Lepa Radić“ održalo muzičku radionicu

Centralno kulturno-umjetničko društvo „Lepa Radić“ Gradiška u okviru projekta UNDP-a “Jačanje uloge mjesne zajednice Kočićevo kao društvenog i kulturnog centra” organizovalo je večeras u Društvenom domu u Kočićevu muzičku radionicu.

Predsjednik Centralnog kulturno-umjetničkog društva „Lepa Radić“, Davor Simišić rekao je da su ugostili predstavnike muzičke škole “Vlado Milošević” iz Banjaluke, a da je cilj radionice bio da se urade metodički, didaktički i pedagoški aspekti rada sa orkestrima.

Direktor Muzičke škole „Vlado Milošević“ u Banjaluci Damir Jovanić rekao je da djeca koja idu u muzičku školu i muzički se opismenjavaju svoje znanje mogu pokazati u kulturno-umjetničkim društvima i na taj način doprinjeti razvoju folklora. On je dodao da je za jedan orkestar neophodna harmonika kao i gudački i duvački instrumenti, a da bi orkestar bio kompletan potrebna je i ritam sekcija, gitara i kontrabas.

U okviru projekta “Jačanje uloge mjesne zajednice Kočićevo kao društvenog i kulturnog centra” u subotu, 6. aprila u Društvenom domu u Kočićevu sa početkom u 15 časova biće održan okrugli sto o temi “Stanje u kulturno-umjetničkom amaterizmu”.

Prema riječima predsjednika Centralnog kulturno-umjetničkog društva „Lepa Radić“, Davora Simišića okruglom stolu prisustvovaće predstavnici Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, preko 30 kulturno-umjetničkih društava iz BiH, predstavnici Saveza amatera iz Vojvodine, Republike Srpske i Kantona Sarajevo. Simišić je rekao da će se na okruglom stolu govoriti o problemima kulturno-umjetničkog amaterizma i da će se donijeti zaključci koji će biti upućeni na razne adrese sa ciljem poboljšanja stanja u kulturno-umjetničkom amaterizmu.

Share With: