Brajić: Svaki čovjek se rađa sa humanom niti

„Svaki čovjek rađa se sa humanom niti u sebi, samo je pitanje kada će se ta humanost razviti i usmjeriti tamo gdje je potrebna“, rekla je bibliotekar Narodne biblioteke Gradiška i članica brojnih humanitarnih organizacija Danijela Brajić, gostujući u emisiji „Žene i mogućnosti“ Radio Gradiške.

Brajićeva kaže da se kod nje želja da se bavi humanitarnim radom rodila u vremenu kada su nakon stravičnog požara u gradiškom Domu kulture brojni donatori obnovili bibliotečki fond Narodne biblioteke.

Ona je istakla da je posebno ponosna što je jedan od osnivača grupe „Pomoć srpskim svetinjama“, koja djeluje u okviru humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“ i koja svakog mjeseca pomaže neki od srpskih manastira.

„U ovom mjesecu pomažemo manastir Papraća, gdje pomažemo izgradnju manastirskog konaka“, dodala je Brajićeva.

Ona je podsjetila da je u toku humanitarna akcija za djecu Kosova i Metohije pod nazivom „Božur za djecu Orahovca“, a cilj je prikupiti pomoć za izgradnju dvorane sa prostorom za sportske aktivnosti i druženja djece iz Orahovca, Velike Hoče i drugih naselje južno od Ibra koji svoje djetinjstvo provode u izolaciji i getu.

„Djeca u Orahovcu nemaju bukvalno ništa. Imaju školu sa improvizovanim učionicama u prostoru nekadašnjeg super marketa. Nemaju školsko dvorište i igralište, imaju samo crkvu, ulici koja je duga par stotina metara i svoj dom“, navela je Brajićeva.

Građani Gradiške mogu da učestvuju u ovoj humanitarnoj akciji kupovinom privjeska „Božur za djecu Orahovca“ po cijeni od 6 KM, majice po cijeni od 24 KM i knjige „Između neba i jada“ po cijeni od 10 KM.

M.Malešević

Share With: