Минић о могућностима санације штета у пољопривреди (ВИДЕО)

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Саво Минић разговарао је данас у Градишци са градоначелником Градишке Зораном Аџићем о могућностима санације штета у пољопривреди насталих усљед олујног невремена.

Произвођачима поврћа у Републици Српској, по основу субвенција за ову производњу у текућој години намијењено је 4 милиона марака, потврдио је данас у Градишци Саво Минић министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске. Он је нагласио да ће модалитети исплате бити накнадно утврђени зависно од обима производње.

Министар Минић похвалио је рад Градске управе која је према његовим ријечима прави школски примјер како треба да реагује локална заједница када настану штете од елементарних непогода.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић је рекао да је Градска управа Града донијела одлуку да ће кренути у санацију објеката јавне управе и да ће свим грађанима у стању социјалне потребе помоћи у санацији стамбених објеката. Такође је истакао да је комисија на терену и да врши процјену штете на пољопривредним газдинствима.

 „Ради се о милионским штетама и желим да апелујем да се кроз систем осигурања обезбједи пољопривредна производња“ додао је Аџић.

Министар Минић је током боравка у Градишци посјетио и воћаре у Турјаку који су претрпјели штете од олујног невремена.

Share With: