Завршен пројекат „Укључи се и ти“

Градска организација слијепих Градишка завршила је реализацију пројекта под називом  „Укључи се и ти“.

Програм је трајао шест мјесеци, од априла  до краја септембра ове године. На радионицама је учествовало  око 20 полазника од 14 до 55 година.  Пројектом су биле предвиђене  радионице куглања,  управљање тандем бициклом, радионице на малом говорном транспортном пикаду и  радионице одрживог разоја.

Велико интересовање владало је и за радионице на којима су полазници научили да упраљају тандем бициклом.

Радонице на говорном  пикаду успјешно је завршило 20 полазника. Кажу да им је ова спортска активности  значајна за дружење, али и за такмичење.

У склопу пројекта „Укључи се и ти“ Наташа Ристић одржала је радионице на тему „Циљеви одрживог развоја и агенда 20/30“ која обухвта све аспекте нашег друштва.

Циљ пројекта  „Укључи се и ти“ је  стварање и јачање самопоуздања код особа са инвалидитетом, приказивање њихових могућности и социјализација слијепих и слабовидних лица кроз различите активности.

Пројекат „Укључи се и ти“ подржан је у оквиру Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану 2 – РеЛОаД2, који финансира Европска унија (ЕУ), суфинансира Град Градишка, а имплементира Развојни програм Уједињених нација (УНДП).Вриједност пројекта је 19 993 KM.

Н.М.

Share With: