Почело обиљежавање „Недјеље дјетета“

Поводом обиљежавања „Недјеље дјетета“, представници Градске организације Црвеног крста Градишка, посјетили  су данас ученике у Основној школи „Васа Чубриловић“ у Градишци. За њих су уприличили пригодан програм, те су им уручили и поклоне.

Преставници Црвеног крста ученицима су говорили о свом раду, али су се заједно присјетили која су то дјечија права и обавезе.  Осим пригодних активности, ученици су добили и чланске карте Црвеног крста, те су и на тај начин  дали већи допринос обиљежавању „Недјеље дјетета“. Истичу да дјеци кроз разне активности показују, како да постану хумани и да помогну другима.

Секретар Градске организације Црвеног крста Градишка, Борко Девић каже да сваке године сличне активности организују поводом „Недјеље дјетета“ те је циљ да се укаже на дјечија права и обавезе. „Недјеља дјетета“  која се обиљежава се од 2. до 8. октобра  под слоганом  “Другарство чувајмо, љубав његујемо“ увијек  је занимљива и садржајна. У уторак и сриједу 3. и 4. октобра посјетиће вишечлане породице и уручити прехрамбено-хигијенске пакете. У четвртак, 5. октобра  у сарадњи са ЈУ „Центар за социјални рад“ Градишка организоваће за ученике Подручне школе у Врбашкој предавање на тему„ Другарство чувајмо, љубав његујемо “ уз пригодни забавни програм. Ученици  поменуте школе освјежиће „Кутак Црвеног крста“ и организовати радионицу за дјецу са циљем упознавања дјеце са дјечијим правима и хуманим вриједностима које наше друштво његује.

У петак, 6. октобар  у 9 часова предвиђена је посјета    ЈПУ „Лепа Радић“ вртић „Бамби“  гдје ће се дружити са старијом групом у уручити им скромне поклоне, разговорати о „Недјељи дјетета“, приказати цртани филм „Помоћко“ и подјелити симболичне поклоне.Малишани вртића уручиће Црвеном крсту Градишка донацију коју ће сакупљати током Недјеље дјетета.Истог дана у 10 часова волонтери и запослени Црвеног крста Градишка у сарадњи са ЈУ „Центар за социјални рад“ Градишка дружиће се у моторичком парку са члановима Удружења „Дуга“ Градишка те са дјецом из основних школа са подручја Градишке.

Н.М.

Share With:
Open

close button