Završeni sistematski pregledi i vakcinacija djece za upis djece u prvi razred osnovne škole

U Dječijem dispanzeru Doma zdravlja Gradiška u protekla dva mjeseca obavljeni su sistematski pregledi i redovna vakcinacija 337-oro djece koja će na jesen krenuti u prvi razred osnovne škole.

Pedijatar, Anka Grabović-Stojnić, rekla je da je svake godine sve manji broj djece koja podležu apsolutnoj kontraindikaciji za vakcinu i koja ne mogu biti vakcinisana. Ona je  naglasila da će ona djeca koja nisu mogla biti vakcinisana zbog prehlade i sličnih zdravstvenih problema sistematski pregled moći obaviti 25.aprila u Dječijem dispanzeru Doma zdravlja Gradiška.

Prema riječima Grabovićeve nalazi sistematskih pregleda pokazali da se radi o veoma zdravoj generaciji djece. Ona je istakla da  se svake godine na sistematskim pregledima utvrdi manji broj djece sa slabim vidom, nepravilnim izgovorom glasova, ortopedskim anomalijama kao i djece sa predispozicijom gojaznosti.

Upis učenika u prvi razred školske 2019./2020. godine u gradiškim osnovnim školama biće obavljen tokom aprila i maja, drugi upisni rok biće u avgustu. Na upis je potrebno donijeti izvod iz matične knjige rođenih, potvrdu iz cipsa o mjestu prebivališta i potvrdu o obavljenom sistematskom pregledu.

Share With: