Policijska uprava Gradiška obilježava Dan policije 4. april

Povodom Dana policije 4. aprila u Policijskoj upravi Gradiška u četvrtak u 11 časova biće služen parastos poginulim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu. Parastosu će prisustvovati porodice poginulih i preminulih boraca.

Zamjenik načelnika Policijske uprave Gradiška, Željko Puzić rekao je da je 19 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Policijske uprave Gradiška dalo život za Republiku Srpsku u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Puzić je naveo da su aktivnosti obilježavanja Dana policije počele prošle sedmice redovnom humanitarnom akcijom dobrovoljnog darivanja krvi u kojoj je učestvovalo 36 pripadnika Policijske uprave Gradiška.

On je istakao da je Dan otvorenih vrata i prezentacija opreme u Policijskoj upravi Gradiška i policijskim stanicama Srbac i Nova Topola organizovan 29. marta, a učestvovalo je oko 500 djece predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta.

Puzić je naglasio da je cilj svih aktivnosti unapređenje odnosa i poboljšanje komunikacije i kontakta sa građanima, posebno sa mlađom populacijom.

On je dodao da  su u proteklom periodu održana predavanja o temi maloljetnička delikvencija i vršnjačko nasilje za osnovce i srednjoškolce s ciljem informisanja učenika o sprečavanju svih oblika vršnjačkog nasilja.

Puzić je naglasio da je stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Gradiška zadovoljavajuće.

Share With: