Top lista

Top lista za 17.04.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Završena 32. redovna sjednica Skupštine grada Gradiška

Nakon višečasovnog zasjedanja sinoć je završena 32. redovna sjednica Skupštine grada Gradiška na čijem dnevnom redu je bilo 45 tačaka.

Odbornici su drugog dana skupštinskog zasjedanja prihvatili informacije o radu Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Područna jedinica Gradiška za prošlu godinu i stanju protivgradne preventive i pripremama za sezonu 2020. godina, te usvojili informacije o stanju u oblasti veterinarske djelatnosti sa osvrtom na kretanje zaraznih i parazitskih bolesti životinja, stanju u oblasti vodosnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda, upravljanju čvrstim otpadom te proizvodnji i distribuciji toplotne energije u sistemu centralnog grijanja na području grada u sezoni 2019/2020. godina i realizaciji zaključenog ugovora između grada Gradiška i IEE d.o.o. Banjaluka.

Na sjednici je usvojena informacija o socijalnoj situaciji na području grada za prošlu godinu kao i izvještaji o poslovanju Centra za socijalni rad Gradiška, Doma zdravlja Gradiška, „Apoteke“ Gradiška, Javne ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje djece „Lepa Radić“ Gradiška, poslovanju Kulturnog centa, Narodne biblioteke, Zavičajnog muzeja, Gradskog pozorišta i Turističke organizacije grada Gradiška za prošlu godinu.

Usvojene su odluke o određivanju naziva ulica, trgova i dijelova naseljenih mjesta i obilježavanja zgrada brojevima, o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta u svojini grada Gradiška, te odluke o pristupanju izradi Urbanističkog plana Gradiške 2021-2041. godina i o donošenju Regulacionih planova „Stadion“, „Kej“, „Nova Topola istok“ i „Nova Topola zapad“ i Odluka o kreditnom zaduženju.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić rekao je da je refinansiranje postojećih kreditinih obaveza i dodatno zaduženje važno za daljni razvoj grada Gradiška.

“Donijeli smo odluku da od 17,5 miliona konvertibilnih maraka 15 miliona postojećeg kredita ponovo refinansiramo uz povoljnije kreditne uslove i da se dodatno zadužimo za 2,5 miliona maraka kako bi mogli da završimo sve započete infrastrukturne projekte”, naveo je Adžić i dodao da su u zadnje tri i po godine investirali oko 50 miliona KM na prostoru Gradiške u infrastukrturne projekte i dobili oko 59 miliona granta sredstava Vlade Srpske i međunarodnih organizacija.

Govoreći o Sportskom centru “Servicijum” Adžić je naveo da danas treba da bude nastavljeno montiranje sportske opreme, da su svi drugi unutrašnji radovi završeni, da je vanjsko uređenje pri kraju i da se u naredna dva mjeseca može očekivati završetak sportske dvorane u Gradišci.

Odbornici su usvojili Odluku o dodjeli javnih priznanja grada Gradiška povodom 24. aprila Dana grada. Povelje su dodijeljene dr Saši Vujnoviću za izuzetan doprinos u oblasti zdravstva i Javnoj ustanovi Zavičajni muzej za 50 godina rada i izuzetne rezultate u očuvanju kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa. Za izuzetne zasluge u oblasti obrazovanja zahvalnica je dodijeljena Vladimiru Stanišljeviću, za izuzetne zasluge u oblasti arheologije Milanu Đurđeviću, za izuzetne zasluge u oblasti humanitarnog rada Dragoslavu Šiniku, dok je za postignute rezultate u sportskom automobilizmu zahvalnica dodijeljena Milanu Stojniću. Za postignute rezultate u oblasti privrede zahvalnice su dodijeljene: “Ella Textile” d.o.o. Gradiška Nova Topola, “Lattonedil BiH” d.o.o. Gradiška, “Limont” Elvis Bahtijarević s.p. Rovine i Poljoprivrednom gazdinstvu Radomira Tošića. Povelje i zahvalnice svim dobitnicima biće uručene na nekoj od manifestacija u narednom periodu.

Za vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za razvoj i međunarodne projekte u Gradskoj upravi grada Gradiška na sjednici je imenovana Danijela Miletić.

Tridesetdruga redovna sjednica Skupštine grada Gradiška je održana u Velikoj sali Kulturnog centra poštujući propisane mjere fizičke distance i nošenja zaštitinih maski.

Share With: