Zabrane za područje Kozarske Dubice i Gradiške 5. maja

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izdao je naredbu o zabrani prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju i zabrani saobraćaja za teretna vozila teža od sedam i po tona u nedjelju, 5. maja, na području Kozarske Dubice i Gradiške.
Ova naredba izdata je s ciljem preduzimanja mjera i radnji povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina – genocida u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu u Donjoj Gradini, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Prevoz eksplozivnih materija i saobraćaj teretnih vozila težih od sedam i po tona biće zabranjeni u nedjelju od 7.00 do 15.00 časova na dionici magistralnog puta Kozarska Dubica-Draksenić-granični prelaz Donja Gradina, te na dionici Draksenić-Gradiška.

Ministarstvo unutrašnjih poslova u sjedištu, policijske uprave i policijske stanice za taj dan neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija.

U Donjoj Gradini kod Kozarske Dubice u nedjelju će biti održana centralna manfestacija povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina – genocida u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donjoj Gradini.

Share With: