За викенд разведравање уз сунчане периоде

У Републици Српској за викенд се очекује разведравање уз сунчане периоде и пораст дневне температуре ваздуха, подаци су Републичког хидрометеорлошког завода.

Сутра ујутру биће облачно, понегдје и магловито и претежно суво вријеме, а слаба киша се очекује понегдје на југу.

Прије подне и током дана слаба киша наставиће да пада на југу и захватиће Сарајевско-романијску регију и Горње Подриње, док ће слаб снијег падати у брдско-планинским предјелима.

У осталим крајевима биће претежено суво, а слаба киша је могућа понегдје на сјеверу током послијеподнева, док се увече очекује престанак падавина.

Дуваће слаб и промјенљив вјетар.

Јутарња температура ваздуха биће од нула до четири, на југу до осам, у вишим предјелима од минус три степена, а максимална дневна од три до осам, на југу до 12, у вишим предјелима од нула степени Целзијусових.

У суботу, 4. марта, ујутру ће бити облачно, понегдје и магловито.

Током дана се очекује дјелимично разведравање уз краће сунчане периоде и пораст дневне температуре. На југу Херцеговине биће сунчаније и топлије.

Јутарња температура ваздуха биће од нула до четири, на југу до седам, у вишим предјелима од минус три, а дневна од шест до 11, на југу до 14, у вишим предјелима до два степена Целзијусова.

У недјељу, 5. марта, у првом дијелу дана биће умјерено облачно уз сунчане периоде. Ујутру око ријека и по котлинама могућа је магла понегдје. На југу ће бити претежно сунчано.

Током послијеподнева се од сјевера очекује ново наблачење које у наредној ноћи доноси повремене падавине.

Јутарња температура ваздуха биће од један до три, на југу до седам, у вишим предјелима од минус три, а дневна од пет до 10, на југу до 14, у вишим предјелима до два степена Целзијусова.

У понедјељак, 6. марта, биће променљиво облачно уз сунчане периоде и повремене падавине. У нижим предјелима падаће киша претежно, а у вишим на западу сусњежица и снијег.

Киша ће бити чешћа у јужним предјелима, док ће на сјевероистоку бити топлије и претежно суво.

Јутарња температура ваздуха биће од нула до три, на југу до седам, у вишим предјелима од минус три, а дневна од шест на западу до 15 на сјевероистоку, а у вишим предјелима на западу до два степена Целзијусова.

Share With: