Za infrastukturu u Agroindustrijskoj zoni 6,7 miliona maraka

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić, predstavnici UNDP-a i preduzeća „Hidro-kop“ iz Banjaluke potpisali su danas dva ugovora o izvođenju radova na izgradnji infrastrukture u Agroindustrijskoj zoni u Novoj Topoli, ukupne vrijednosti oko 6,7 miliona KM.

Adžić je pojasnio da se prvi ugovor, čiji su potpisnici UNDP i „Hidro-kop“, odnosi na izgradnju infrastukture za odvođenje oborinskih voda, za koji je UNDP donirao 614.000 KM, a Gradiška izdvojila 463.000 KM.
On je dodao da je drugi projekat, za koji je grad potpisao ugovor sa „Hidro-kopom“, dogradnja kanalizacione mreže i saobraćajnica u Agroindustrijskoj zoni.
„Vrijednost radova u okviru drugog projekta je oko 5.500.000 KM, a u prvoj fazi, koja će biti realizovana u toku ove godine, planirana je realizacija radova vrijednosti oko 2.650.000 KM“, naveo je Adžić.


On je izrazio uvjerenje da će biti još dosta zainteresovanih investitora za ulaganja u izgradnju pogona u Agroindistrijskoj zoni, što će obezbijediti uslove za otvaranje novih radnih mjesta.
Adžić je dodao da će sav prihod ostvaren po osnovu prodaje zemljišta u toj zoni biti investiran u njeno dalje infrastrukturno opremanje.
Direktor preduzeća „Hidro-kop“ Radislav Babić precizirao je da je rok za izgradnju infrastrukture za odvođenje oborinskih voda šest mjeseci, a za drugi projekat dvije godine.
Ističući da će svi rokovi biti ispoštovani, on je podsjetio da je ovo preduzeće u poljednjih tri godine uspješno sarađivalo sa Gradiškom i realizovalo zanačajne projekte.

Share With: