За десет мјесеци издато преко 2000 прекршајних налога (ВИДЕО)

Током десет мјесеци ове године Одјељење за инспекције града Градишка издало је преко 2000 прекршајних налога. Вршилац дужности начелника Одјељења Бранкица Бркић, гостујући у јутарњем програму Радио-телевизије Градишка каже да су до 31. октобра ове године извршили око 2 800 инспекцијских контрола, те да ће до краја године тај број бити већи.

Она је истакла да је 2023. годину  обиљежила појава афричке куге свиња на нашем простору, коју су врло успјешно држали под контролом. Нагласила је да су градски инспектори током љетних мјесеци интензивирали рад на планираним сезонским инспекцијским контролама, као што је контрола исправности прехрамбених производа. Бркићева је напоменула да је у току контрола исправности меда која је почела у октобру и да је до сада, од седам узорака само један био неисправан. Говорила је о раду угоститељских објеката и свадбених салона током новогодишњих празника.

Она је подсјетила да Одјељење за инспекције града Градишка покрива 10 инспекцијских области и има 17 извршилаца, од којих је 13 инспектора и четири комунална полицајаца.

Н.М.

Share With: