Фонд солидарности: Шест милиона КМ за одбрану од поплава и сузбијање посљедица афричке куге свиња

Близу шест милиона КМ биће издвојено за одбрану од поплава и сузбијање посљедица афричке куге свиња, одлучено је на данашњој сједници Управног одбора Фонда солидарности Републике Српске.

– Управни одбор, са премијером Радованом Вишковићем на челу, одобрио је исплату 3,95 милиона КМ за санацију водопривредних објеката, с циљем заштите од поплава, док је за санирање поремећаја на тржишту и обнову свињског фонда издвојено два милиона КМ – саопштено је из Владе Српске.

Према захтјеву Вода Српске, одобрених 3,95 милиона КМ намјеравају утрошити за сљедеће потребе: санацију клизишта заштитног водног објекта „Јабланица-Јурковица“, клизишта на савском насипу (дионица: „Бајинци-устава на Матури“ село Бајинци, општина Србац), клизишта на савском насипу (дионица: „Пумпна станица Орахова-Меморијални центар Градина“), санација обалоутврде на водотоку Мљечанице у селу Међеђа код Козарске Дубице, санација клизишта на савском насипу (дионица Мачковац), те санација клизишта на савском насипу (дионица „Млинарице 1″ и „Млинарице 2″).

Истовремено, два милиона КМ биће утрошено за превазилажење посљедица афричке куге свиња, односно санирање поремећаја на тржишту и обнову свињског фонда.

За провођење ове одлуке задужени су Фонд солидарности, Министарство финансија и Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

Извор:РТРС

Share With: