VRIJEME: Uz obilne padavine stiže i pad temperature

U Republici Srpskoj narednih dana očekuje se oblačno vrijeme sa kišom u većini krajeva.
Prema prognozi meteorologa, danas prijepodne biće malo do umjereno oblačno, na jugozapadu promjenljivo do pretežno oblačno, tokom dana sunčano. Poslijepodne biće pljuskova sa grmljavinom.

Prema večeri i u noći s pljuskovima u mnogim predjelima, mada će i dalje biti regiona bez padavina, najizvjesnije od centralnih predjela na sjeveroistok.

Minimalna temperatura vazduha od 10 do 15, na planinama oko 7 stepeni, a najviša dnevna od 19 do 24, na sjeveru i sjeveroistoku i stepen-dva veća, na planinama od 15 stepeni Celzijusovih.

U nedjelju, 12. maja, ujutro će biti oblačno sa kišom u većini krajeva. Tokom dana zadržava se oblačno i hladnije vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima uz obilne padavine u zapadnim i sjevernim krajevima.

Minimalna temperatura vazduha od 9 do 15, na planinama oko 6 stepeni Celzijusovih. Najviša dnevna temperatura od 13 do 18, na sjeverozapadu do 11, navodi se na sajtu Republičkog hidrometerološkog zavoda.

U ponedjeljak, 13. maja, jutro će biti oblačno sa kišom u većini krajeva i hladnije. Tokom dana potpuno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima uz obilne padavine u zapadnim, sjevernim, dijelom centralnim i sjeveroistočnim krajevima.

Minimalna temperatura od pet do 11, na planinama oko 3 stepena. Najviša dnevna od 7 do 14, na planinama do 5 stepeni.

U utorak, 14. maja, ujutro će biti oblačno sa kišom u većini krajeva i još malo hladnije nego prethodni dan. Tokom dana oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima, popodne prestanak padavina djelimično na istoku i Hercegovini.

Minimalna temperatura od 4 do 7, na jugu do 10 stepeni, na planinama oko 2 stepena. Najviša dnevna temperatura od 6 do 13, na planinama do 4 stepena Celzijusa.

Share With: