Volonteri Crvenog krsta uručili poklone djeci u vrtiću „Lepa Radić“

Povodom obilježavanja “Nedjelje djeteta”, volenteri Gradske organizacije Crvenog krsta Gradiška posjetili su danas djecu u Predškolskoj ustanovi „Lepa Radić“ i uručili im prigodne poklone.

Koordinator za humanitarne aktivnosti Crvenog krsta Gradiška Mirjana Potajac rekla je da je cilj da se ativnostima u okviru „Nedjelje djeteta“ ukaže na potrebu i obavezu poštovanja dječijih prava i ulogu koju u tome imaju porodica, institucije i država.

Ona je istakla da su danas poklonima obradovali mališane u sva tri objakta vrtića „Lepa Radić“, koji su skupljali slatkiše za djecu u višečlanim socijalno ugroženim porodicama.

„Za sutra je planirano da volonteri Crvenog krsta učestvuju u aktivnostima koje Centar za socijalni rad Gradiška organizuje u motoričkom parku kod autobuske stanice, a za srijedu je planiran obilazak jedne višečlane porodice kojima će donatori Ferid i Selfa Čatak uručiti paket potrošačke korpe“, navela je Potajac.

Ona je dodala da će volonteri Crvenog krsta Gradiška od srijede pa do kraja oktobra posjetiti i uručiti poklone djeci u višečlanim socijalno ugroženim porodicama.

M.Malešević

Share With: