Repertoar Gradskog pozorišta Gradiška za mjesec oktobar

Glumci Gradskog pozorišta Gradiška odigraće predstavu „Otvarač za konzerve“ u srijedu 6. oktobra u Domu kulture u Gornjim Podgradcima sa početkom u 19 časova i 30 minuta.

Direktor Gradskog pozorišta Gradiška, Draško Vidović rekao je da je to prva planirana predstava za oktobar i dodao da je ulaz slobodan, jer je predstava poklon Gradskog pozorišta, Kulturnog centra Gradiška i Gradske uprave grada Gradiška.

„Velika festivalska predstava „Jugoslavija, moja država“ u koprodukciji pozorišta Prijedor i slovenačkog pozorišta iz Kopra biće odigrana 18. oktobra u Kulturnom centru Gradiška sa početkom u 20 časova. Ova drama sa elementima komedije je rađena po tekstu Gorana Vojinovića, romanopisca iz Ljubljane dok je dramatizaciju radio naš Marko Misirača, reditelj iz Kozarske Dubice. U predstavi osim glumaca iz Slovenije glume i naši Aleksandar Stojković, Mirela Mirjanić Predojević, Dejan Batoz, Boris Šavija i drugi“, rekao je Vidović.

On je dodao da je 28. oktobra planirana predstava HNK-a „Varaždin“ pod nazivom „Enigmatske varijacije“ koja će biti odigrana u Kulturnom centru sa početkom u 20 časova.

Predstava „Ja sam pas i zovem se Salvatore“ biće odigrana 30. oktobra sa početkom u 20 časova.

G.Vlainić

Share With: