Вишковић: Буџет ће бити стимулативан и развојни

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, заједно са министарком финансија Зором Видовић, разговарао је данас у Бањалуци са шефовима клубова скупштинске већине у Народној скупштини Републике Српске, поводом израде републичког буџета за 2024. годину.

Током састанка, Вишковић истакао је да ће буџет бити стимулативан и развојни, али, истовремено, и окренут даљем унапређењу положаја социјално осјетљивих категорија.

Вишковић је нагласио да Влада, и код израде овог документа, остаје опредијељена за даље потицање развоја привреде и предузетништва, уз наставак и развој великих јавних пројеката.

Он је истакао да ће, истовремено, посебно настојати унаприједити права најстаријих категорија становништва, уз проширење права у области борачко-инвалидске заштите.

Вишковић је раније у оквиру консултација са социјалним партнерима о изради буџета за 2024. годину, разговарао је данас у одвојеним сусретима, са представницима Савеза логораша Републике Српске, Савеза удружења цивилних жртава рата Републике Српске, те представницима Савеза организација и удружења ратних војних инвалида Републике Српске.

Извор: РТРС

Share With: