Вечерас представљање књиге „Осјенчена тишина“

Књигa поезије ”Осјенчена тишина” Бранке Благојевић биће представљена вечерас у  малој сали Културног центра Градишка са почетком у 19 часова.

Благојевићева је гостујући у програму Радио Градишке рекла да позеију пише још од основне школе, али да је своје пјесме са публиком одлучила да подијели прошле године у књижевним часописима у Србији, Црној Гори и у Републици Српској, за које је и неколико пута награђивана.

Збирка „Осјенчена тишина“ има око 70 пјесама које су подијељене у четири цјелине ватра, вода, земља и ваздух, у збирци се налазе и посвећене пјесме.

„Пјесме су углавном родољубиве, има доста тематике из Другог свјетског рата, али и оних њежнијих пјесама, јер свако поглавље има своју симболику и мотиве“, додала је Благојевићева

Поред многих награда Бранка Благојевић је за пјесму „Остао сам сам- 1942“ освојила је друго мјесто на међународном конкурсу „Сузе Козаре“ за 2021. годину.

Осим аутора на представљању ће говорити и професорица књижевности Радана Вила Станишљевић и књижевници Здравка Бабић из Требиња и Драган Марковић из Београда.

За богато и садржајно вече побринуће се Јавна установа Основна музичка школа „Бранко Смиљанић“ из Градишке.

Д. Јанковић

Share With: