Večeras premijera predstave „Emigranti“ Gradskog pozorišta Gradiška

Predstava  “Emigranti”  Gradskog pozorišta Gradiška biće premijerno odigrana večeras, u 20 časova u Kulturnom centru Gradiška. Predstava je rađena po tekstu Slavomira Mrožeka, a uloge tumače Admir Mešić i Zlatan Vidović, koji potpisuje i režiju.

„U pitanju je drama o dvojici emigranata koji su emigrirali iz svojih država, jedan politički emigrant, a drugi je svojevoljno otišao da radi u inostranstvo. Bavićemo se time zašto ljudi odlaze iz svojih zemalja i kako se bore u tuđini i da li je tamo sreća”, rekao je Vidović i dodao da će prvi put predstavu raditi kamerno, što znači da će publika biti na sceni zajedno sa glumcima.

On je istakao da nastoji da uradi nešto što publika do sada nije imala priliku da vidi i da ih navikava na bolje i kvalitetnije stvari. Osim ove predstave uspješno je režirao i pozorišne komade “Kumovanje ludom radovanje” i “Ljubav” u izvođenju Gradskog pozorišta Gradiška.

Direktor Gradskog pozorišta Gradiška Draško Vidović zahvalio se svima koji su podržali njihov rad posebno Gradskoj upravi Gradiška.

Share With: