Duhovski dani u Vrbaškoj 16. i 17. juna

Deseti jubilarni Duhovski dani u organizaciji KUD-a „Mirkovo kolo“ biće odžani u Vrbaškoj u nedjelju 16. i u ponedjeljak 17. juna.

Osim domaćina u programu će učestvovati kulturno-umjetnička društva: Izvor-Stari Banovci iz Srbije, Sveti Sava Lauš, Saničani iz Prijedora, Knežpolje iz Knežice, Petar Kočić iz Nove Topole, Ale Obić iz Gradiške, Prosvjeta iz Okučana, Una i Dubičanke iz Kozarske Dubice, Posavina iz Šamca, Kozara iz Gornjih Podgradaca, Behar Dubrave, Đerdan Kukulje, Rogolji iz Rogolja i izvorne pjevačke grupe.

U nedjelju 16. juna od 16 časova predviđen je Gastro dan, od 19 časova Festival folklora, a od 21 čas zabavno veče uz tamburaše.

U ponedjeljak, 17. juna od 18 časova planiran je defile učesnika i polaganje vijenaca. Festival folklora počeće u 19 časova, dok je od 21 čas predviđeno zabavno veče uz muziku uživo.

Generalni pokrovitelji Duhovskih dana u Vrbaškoj su Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić, Turistička organizacija Gradiška i privredni subjekti.

 

Share With: