Утврђен редосљед учесника на фестивалу „Република Српска у ритму Европе“ (ФОТО)

У Градишци је данас одржано жријебање и утврђен редосљед извођача из 18 градова и општина који ће учестовати  на Дјечијем фестивалу „Република Српска у ритму Европе“ 29. октобра у Градишци.

Фестивал ће отворити представници Козарске Дубице, док ће дјевојке из Градишке наступати под редним бројем осам.

Начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Градске управе Градишка Иван Раденовић изразио је задовољство што је Градишка учесник престижног дјечијег фестивала који пружа могућност младима да напредују у области музике и плеса.

„На основу прошлогодишњег резултата указала нам се прилика да будемо домаћини што нам је изузетна част и задовољство“ нагласио је Раденовић и додао да је фестивал прилика да млади из 18 градова и општина на најбољи начин представе своју локалну заједницу.

Директор фестивала Игор Карадаревић подсјетио је да ће фестивал ове године  бити никад већи до сада што како каже дјеца Српске и заслужују.

„Знамо да смо највећи у нашој бранши и потрудићемо се да надмашимо сами себе“, навео је Карадаревић.

Дјечији фестивал „Република Српска у ритму Европе“ 29. октобра у Градишци биће емитован у директном телевизијском преносу РТРС-а од 20 часова и 10 минута.

Циљ овог музичког фестивала је подстицање, развијање, препознавање и очување младих талената у Републици Српској, промоција интеркултуралности, људских права и различитости.

С.С.Ц.

Share With:
Open

close button