Уручена награда побједнику Регионалног Aп изазова

Међу најбољим апликацијама овогодишњег Регионалног Aп изазова издвојила се апликација средњошколца из Техничке школе Градишка Кенана Махмутагића. Заслужено је освојио прво мјесто на овом такмичењу, те вриједну награду коју му је уручила компанија м:тел.

Представници компаније м:тел су Кенану и његовом ментору професору Младену Видовићу, додијелили информатичку опрему. Побједници кажу да су им овакве награде веома значајне и представљају мотивацију за даљи рад и усавршавање.

Побједничка апликација „Дигитални фармер“, повезује модерне технологије и пољопривредне послове и кориснику нуди да унаприједи свој рад и продуктивност на фарми. Апликација има око двадесет функционалности, користи се за праћење влажности земљишта, температуре ваздуха и количине воде у пластеницима, нуди савјете о коришћењу пестицида, омогућава размјену искустава између корисника и друге опције.

Директор школе Владо Томић каже да су већ четврту годину ученици успјели да се пласирају на финално такмичење што је резултат доброг рада и уписног фактора.

Кенан Махмутагић је као средњошколац сваке године учествовао на м:тел Ап такмичењу са апликацијама које су увијек биле међу пет најбољих на државном такмичењу. Он је истакао да ће се и даље фокусирати на израду апликација и да му је то за сада примарни циљ.

Н.М.

Share With: