Одржан Дан отворених врата ПУ Градишка

Поводом Дана полиције Републике Српске – 4. априла, у Полицијској управи Градишка данас је организован Дан отворених врата, током којег су дјеца из основних школа и вртића имала прилику да виде показне вјежбе и материјално-техничка средства која полиција користи током свojих задатака, те хеликоптер Специјалне антитерористичке јединице МУП-а Српске.

Начелник Полицијске управе Градишка Слободан Торбица рекао је да кроз ову манифестацију желе да покажу дјеци да су им полицајци пријатељи и да им се увијек могу обратити.

Командир полицијске станице за безбједност саобраћаја ПУ Градишка Горан Милановић истакао је да грађани и дјеца често имају предрасуде када је у питању полиција али одржавањем Дана отворених врата пружа им се прилика да виде чим полиција располажу и какве задатке обавља.

Ученици градишких основних школа и малишани из вртића „Лепа Радић“ видјели су опрему коју користи саобраћајна полиција, киминалистичка служба и жандармерија.

Ученици основне школе „Младен Стојановић“ данас су осим Полицијске управе Градишка посјетили Арену Градишка, Завичајни музеј и Народну библиотеку. Учитељица Жељка Кнежевић рекла је да настава организована ван школских просторија дјелује позитивно на дјецу.

Након презентације за најмлађе, организован је пријем за пензионисане полицајце и коктел за службенике Полицијске управе.

Парастос погинулим припадницима МУП-а и полагање вијенаца биће организовано  у понедјељак, 3. априла у 11 часова испред  спомен-плоче у кругу Полицијске управе Градишка.

 

Г.Влаинић

Share With: