Uručena priznanja volonterima i dobrovoljnim davaocima krvi

Gradska organizacija Crvenog krasta Gradiška uručila je danas zahvalnice za više od 20 volontera koji su ove godine učestvovali u njihovim humanitarnim aktivnostima.

Sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Borko Dević rekao je da su zahvalnice uručene povodom 5. decembra – Međunarodnog dana volontera.

„Volonteri su Crvenom krstu uvijek ispomoć prilikom obavljanja redovnih humanitarnih aktivnosti, a ove godine bili su angažovani u procesu vakcinacije protiv virusa korona, te tokom kampanja povodom obilježavanja značajnih datuma“, istakao je Dević.

Današnjem skupu u prostorijama Crvenog krsta prisustvovalo je i devet višestruki dobrovoljni davalaca kriv, kojima su uručene plakete i pehari za više od 50, 75 i 100 davanja.

Plaketu i pehar za 100 i više davanja dobio je pedesetčetvorogodišnji Predrag Jugović iz Gradiške, koji je krv prvi put dao tokom služenja vojnog roka u Nišu 1986. godine i do sada je sabrao 104 davanja.

Crveni krst Republike Srpske dodjelio je ove godine plakete za 13 višestrukih davlaca iz Gradiške, kojima zbog epidemiloške situacije one nisu mogle biti uručene ranije, povodom 14. juna – Međunarodnog dana dobrovoljnih davalaca krvi.

M. Malešević

Share With: