Polugodišnji koncert OMŠ „Branko Smiljanić“ u četvrtak 16. decembra

Polugodišnji koncert Osnovne muzičke škole „Branko Smiljanić“ biće održan u četvrtak 16. decembra u Kulturnom centru Gradiška sa početkom u 19 časova.

Direktor škole Ivan Ristić rekao je da su na repertoaru koncerta kompozicije koje su predviđene nastavnim planom i programom za osnovne muzičke škole i dodao da je gost koncerta gudački kvartet „Palladio“.

Ristić je istakao da su u prvom polugodištu učenici muzičke škole održali interne koncerte u galeriji Zavičajnog muzeja, koji su dobra priprema za javne nastupe i takmičenja koja ih očekuju u drugom polugodištu.

Prema njegovim riječima, osim priprema za takmičenja, učenici su prisustvovali brojnim koncertima klasične muzike, Danima flaute u Banjaluci, ali i na sinoć održanom koncertu etno grupe „Iva“. U narednom periodu učenici muzičke škole uzeće učešće u programu „Zimskog grada“.

Osnovnu muzičku školu „Branko Smiljanić“ Gradiška u školskoj 2021./2022. godini pohađa 292 učenika. Od ove godine otvoren je novi odsjek, solo pjevanje, a povećen je broj upisanih učenika na odsjeke klavira, violine, harminike i gitare.

G.Vlainić

Share With: