Uručena informatička oprema za pet mjesnih zajednica

Predstavnicima pet mjesnih zajednica s područja grada Gradiška, koje učestvuju u drugoj fazi projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica  u Bosni i Hercegovini, a koji se sprovodi u saradnji sa UNDP-om, danas je  uručena informatička oprema.

Informatičku opremu dobile su Mjesne zajednice, Seferovci, Senjak, Turjak, Laminci Brezici i Romanovci .

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić rekao je da je u prvoj fazi projekta bilo uključeno šest mjesnih zajednica, a u drugoj pet mjesnih zajednica sa područja Gradiške.“U drugoj fazi je prioritet unapređenje rada mjesnih zajednica, stvaranje boljih infrastrukturnih uslova za život građana i privrednika“, istakao je Adžić i dodao da je učešće grada Gradiška u drugoj fazi 70 odsto dok donatorska sredstva iznose 30 odsto.

Predsjednik Savjeta MZ Senjak Danka Mikić rekla je da imaju u planu više projekata i da će im informatička oprema znatno pomoći pri svakodnevnom radu i aktivnostima mjesne zajednice.

Projekt „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“ finansiraju Vlade Švicarske i Švedske, a provodi ga Razvojni program Ujedinjenih naroda u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstvom uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Federalnim ministarstvom pravde te sa savezima opština i gradova.

S.Vidović

Share With: