У Српској 243 новозаражених, преминуло 14 особа

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 646 лабораторијских узорака, а вирус корона потврђен је код 243 особе.

Ради се о 112 мушкарца и 131 жена, од којих су 43 млађе, 127 средње и 73 старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 43 особе су из Бањалуке, 24 из Козарске Дубице, по 22 из Бијељине и Лакташа, 20 из Требиња, 16 из Источног Новог Сарајева, девет из Добоја, осам из Приједора, шест из Челица, по пет из Дервенте, Котор Вароша и Приједора, по три из Мркоњић Града, Новог Града и Шековића, по двије из Билеће, Брода, Кнежева, Пелагићева, Рибника, Рогатице, Теслића и Угљевика и по једна из Власенице, Градишке, Зворника, Лопара, Модриче, Невесиња, Пала, Петрова, Српца и Шипова.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 14 смртних случајева. Ради се о пет мушкараца и девет жена, средње и старије животне доби од којих су по три особе из Приједора и Теслића, по двије из Котор Вароши и Пала и по једна из Бањалуке, Дервенте, Добоја и Фоче.

До сада је у Републици Српској потврђено 90.419 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 5.231 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је укупно 361.021 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 522, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 197, а у осталим болницама 325. На респиратору су 54 особе, 22 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 32 у осталим болницама.

Share With: