Uređenjem saobraćajnica i trgova Gradiška poprima odlike urbane sredine

„Izgradnja novih putnih komunikacija na području grada Gradiška trebala bi početi krajem juna“, rekao je načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove Vedran Knežević gostujući u emisiji „Bilans stanja“ Radio Gradiške.

Knežević je naglasio da je u toku tenderska procedura i izbor izvođača radova za izgradnju 6.950 metara puta u mjesnim zajednicama Berek, Cerevljani, Miloševo Brdo, Gornji i Donji Podgradci, Elezagići, Cimiroti, Turjak i Trebovljani.

Prema njegovim riječima u zoni grada planiran je završetak rekonstrukcije ulica Braće Čubrilović i Petra Pecije.

„Od sredstava od koncesije završićemo rekonstrukciju Ulice Petra Pecije, tačnije dio od raskrsnice sa Ulicom Meše Selimovića do raskrsnice 16. Krajiške brigade, kod tržnog centra Robot. U planu je izgradnja ulice u punom profilu, sa drugim dijelom trotoara i oborinskom kanalizacijom. Ulicu braće Čubrilović planiramo otvoriti ka Vidovdanskoj ulici. Bila bi to jednosmjerna ulica iz pravca autobuske stanice ka Vidovdanskoj sa trotoarom i parking prostorom“, rekao je Knežević.

On je dodao da će na mjestu uklonjenog objekta na Trgu jevrejskih stradanja biti izgrađena nova stambena jedinica, a da Grad Gradiška ima u planu rekonstrukciju ovog trga.

„U planu je izrada tehničke dokumentacija  kako bi se sa ove lokacije izmjestio trenutni spomenik i izgradio manji trg ispred crkve Svetog Roka. U planu je i uređenje raskrsnice sa dodatnim parking prostorom“ rekao je Knežević.

Prema njegovim riječima, na zahtjev savjeta mjesnih zajednica, proteklih dana počela je realizacija projekta izgradnje vibro traka koji za cilj ima umirivanuje saobraćaja na frekfentnim saobraćajnicama. Vibro trake su postavljene na Keju, Obali Vojvode Stepe i ispred područne osnovne škole u Mašićima. U planu je izgradnja vibro traka u naselju Krošnja kod raskrsnice ulica  16. Krajiške brigade i Save Mandića.

 G.Vlainić

Share With: