Упркос бројним изазовима током 2023. године, у градишкој Болници задовољни постигнутим

У протеклом периоду, градишка Болница начинила је значајне искораке, посебно у погледу набавке неопходне опреме.  Путем разних донација, Владе РС и из властитих средстава, у протеклих пар година, у ову здравствену установу стигла је опрема у вриједности већој од 7 милиона КМ.

Посљедња донација, портабилни ултразвук, у вриједности од  135 000 КМ, стигла је, посредством Министарства цивилних послова БиХ и Министарства здравља Републике Српске, из Јапана. Менаџмент Болнице има намјеру преостали дио неопходних апарата набавити у наредном периоду. „Остало је још врло мало уређаја да обезбиједимо. Биће неопходно опремити одјеле и операционе сале које ћемо идуће године обезбиједити кроз реконструкцију дијела ове здравствене установе“, каже Рајко  Додик, директор Болнице. Упоредо са набавком неопходне опреме за дијагностику и лијечење, у овој здравственој установи воде рачуна и о кадровској политици.

„Наша установа пролази кроз фазу смјене генерација. Трудили смо се да у наредном периоду обезбиједимо младе љекаре који ће након специјализације доћи у нашу установу и замијенити раднике који иду у пензију“, истиче Додик.

С.Т.

Share With: