Средњошколцима одржано предавање “Лако је алкохол одбити“ (ВИДЕО)

Алкохол је један од најчешћих узрока саобраћајних незгода, нарочито оних са најтежим посљедицама, поручено је данас  градишким средњошколцима на предавању одржаном у средњим школама у оквиру превентивне кампање „Лако је алкохол одбити“. О ризицима управљања возилом под утицајем алкохола, најчешћим грешкама које праве алкохолисани возачи и посљедицама ризичних понашања у саобраћају, са ученицима у Средњој стручној и техничкој школи разговарали су полицијски службеници Полицијске управе Градишка,  представници Ауто-мото друштва  и Градске управа Града Градишка.

Члан Савјета за безбједност саобраћаја Града Градишка Жељко Билбија, рекао је ученицима да у случају изласка уколико возе не требају пити, већ да позову родитеље или чак потраже помоћ од полицијских службеника.

Ученици који су у процесу полагања возачког испита или већ имају возачку дозволу кажу да им је данашње предавање важно и да су упознати са основним правилима и прописима које требају поштовати.

Секретар Средње стручне и техничке школе Градишка Бонита Плотан, истакла је да школа подржава сваки облик кампање, те да ова превентивна кампања има велики значај у подизању свијести о лошем утиају алкохола на правилно управљање возилом и да ученици требају бити одговорни према себи и другима.

Кампању, у периоду од 13.12.2023. године до 31.01.2024. године  реализују Министарство саобраћаја и веза, МУП, Републичка управа за инспекцијске послове, Агенција за безбједност саобраћаја, Ауто-мото савез, јединице локалне самоуправе, Радио-телевизија Републике Српске, као медијски партнер и компанија “Витинка”.

Н.М.

Share With: