Upriličen prijem za djecu sa Kosova i Metohije

Gradonačelnik grada Gradiška Zoran Adžić organizovao je danas prijem za djecu sa Kosova i Metohije koja u okviru projekta „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“ borave u Gradišci. Adžić je podsjetio da  Gradiška već šestu godinu učestvuje u ovom projektu, a ovom prilikom je djeci uručio i prigodne poklone.

“Zadovoljstvo je bilo  ugostiti 49 đaka i četiri nastavnika sa prostora opštine Zubin Potok, a to je i prilika da se djeca  opuste i uživaju ali i sklope nova prijateljstva i bar na trenutak zaborave na tešku situaciju koja je njihova svakodnevnica. Gradiška će uvijek biti spremna da pomogne i podrži ovakve inicijative “, naglasio  je Adžić.

Nastavnica  Magdalena Milašinović iz Zubinog Potoka rekla je da su djeca  u Gradišci smještena kod porodica koje su se prijavile za ovaj projekat. Ona se ovom prilikom zahvalila Gradskoj upravi na odličnoj organizaciji i toplom prijemu i svima koji su učestvovali da se djeca osjećaju srećno i zadovoljno.

Učenik škole “Jovan Cvijić” iz Zubinog Potoka Pavle Božović rekao je da mu se Gradiška  veoma svidjela  i da  ga je porodica kod koje boravi lijepo ugostila i primila.

Za djecu sa Kosova i Metohije  organizovana je posjeta  Narodnoj biblioteci, Zavičajnom muzeju i Kulturnom centru u Gradišci.

Djeca sa Kosova i Metohije su u Republiku Srpsku stigla 16. juna a boraviće do 23. juna.

Share With: