Potpisan sporazum za izgradnju 16 individualnih stambenih objekata

Gradonačelnik Gradiške, Zoran Adžić i pomoćnik direktora u Republičkom sekretarijatu za raseljena lica i migracije, Gojko Jotić, potpisali su danas u Gradišci dodatni  sporazum o saradnji na provođenju Pod-projekta BH4-Državnog projekta stambenog zbrinjavanja u okviru Regionalnog stambenog programa.

Gradonačelnik Adžić, istakao je da je ugovorom predviđena izgradnja  individulanih  stambenih jedinica za 16 porodica izbjeglih i raseljenih lica sa područja Gradiške.

„Ovaj projekat je nastavak projekta tokom kojeg je na području Gradiške stambeno zbrinuto 12 porodica, rekao je Adžić i podsjetio da je u saradnji sa Sekretarijatom za raseljena lica i migracije Republike Srpske i Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, u Gradišci u toku izgradnja dva stambena objekta sa po  32 stambene jedinice, namjenjene za smještaj izbjeglih i raseljenih lica i raspuštanje kolektivnih centara.

Gradonačelnik Adžić je rekao da Gradska uprava vodi i pregovore o izgradnji stambenog objekta u Novoj Topoli za smještaj stambeno nezbrinutih  porodica sa područja MZ Nova Topola.

Pomoćnik direktora u Republičkom sekreterijatu za raseljena lica i migracije, Gojko Jotić, istakao je da su današnjim sporazumom definisane obaveze Grada Gradiška s jedne i Republičkog sekreterijata, s druge strane.

„Obaveze Grada Gradiška su infrastrukturni priključci, izdavanje građevinskih dozvola i određene druge takse, dok je naša obaveza projektovanje, nadzor i izvođenje radova“, istakao je Jotić i dodao da vrijednost projekta iznosi 600 000 KM, dok bi gradnja objekata trebalo da počne početkom sljedeće godine.

Potpisivanju sporazuma prisustvovao je Milan Jandrić raseljeno lice iz Bihaća korisnik pomenutog Projekta. Istakao je da je zahvaljujući pomenutom Projektu trajno riješio stambeno pitanje. Vlastiti krov nad glavom uskoro bi trebao dobiti i Slobodan Kumbara, izbjeglo lice iz Rijeke koji je trenutno smješten novom naselju u Rovinama.

Share With: