Uhapšen osumnjičeni za dvije krađe

Policija u Gradišci uhapsila je lice čiji su inicijali D.Č. iz tog grada, osumnjičeno za dvije krađe i nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija, saopšteno je iz Policijske uprave u Gradišci.
Policijskoj stanici juče u 11.40 časova oštećeni je prijavio da mu je u jutarnjim časovima iz kuće u mjestu Brezik Laminci ukradeno 700 KM.

Operativnim radom na terenu policija je došla do saznanja da je lice D.Č. izvršilac krivičnog djela, te je lišeno slobode.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Gradišci, izvršen je pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi osumnjičeni, te su pronađeni i oduzeti novac, minsko-eksplozivne naprave, srebrni nakit i ostali predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku, navedeno je u saopštenju.

Policija je došla do saznanja da je lice D.Č. u posljednjih mjesec dana počinilo krivično djelo krađa, na način da je iz kuće oštećene u mjestu Brezik Laminci kod Gradiške ukralo srebrni nakit, kožnu jaknu, crni muški sat i patike.

O svemu je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, koje je naložilo da to lice bude ispitano i dostavljen izvještaj.

Share With: