У завршној фази изградња сточне пијаце у Новој Тополи (ФОТО, ВИДЕО)

Радови на санацији сточне пијаце у Новој Тополи приводе се крају.  Средства за реализацију овог инфраструктурног пројекта обезбјеђена су од Европске уније путем пројекта ЕУ4АГРИ и Градске управа. Пројекат је подржало Регионално удружењe узгајивача свиња, чији предсједник Драгиша Цвјетковић каже да ће ово  бити уредна пијаца, прилагођена својим намјенама.

На подручју Градишке некада су биле три сточне пијаце, у граду, Новој Тополи и у Душанову. Међутим, сагледавајући садашњу ситуацију из Градске управе одлучили су да једна сточна пијаца на подручју града може задовољити потребе пољопривредника.

Начелник Одјељење за пољопривреду и рурални развој Градишка Бранко Стојнић, рекао је да ће сада бити далеко бољи услови за продају стоке, по утврђеном реду.

„Радови су при крају и сточна пијаца би требала почети са радом почетком сљедеће године, о чему ће пољопривредници бити и информисани“ додао је Стојнић.

Градска управа града Градишка реализује ЕУ4АГРИ пројекат „Успостављање система организоване продаје на сточној пијаци у Новој Тополи“ који финансира Европска унија, а спроводи УНДП у БИХ. Одјељење за пољопривреду и рурални развој Градске управе је носилац пројекта у сарадњи са Одјељењем за развој и међународне пројекте.

У  Одјељењу за пољопривреду и рурални развој Градске управе кажу да вриједност овог пројекта износи нешто више од 450 000 КМ.

Н.М.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=P3xV1CCc1Ac[/embedyt]

Share With: