У Градишци обиљежен Међународни дан особа са инвалидитетом

Поводом 3. децембра Међународног дана особа са инвалидитетом, представници градских организација особа са инвалидитетом, одржали су данас у Културном центру Градишка округли сто на коме су разговарали о актуелној проблематици и унапређењу положаја ових лица.

Предсједник Координационог одбора инвалидских организација Градишка Саша Касагић рекао је да су током разговора,  коме су присуствовали и представници Градске управе, Центра за социјални рад и Градске организације Црвеног крста Градишка, нагласили да у рјешавању проблема ове категорије становништва, нико не смије бити искључен. Касагић је истакао да је задовољан сарадњом и подршком Градске управе Градишка.

Шеф Службе градоначелника Града Градишке Драгутин Ковачевић рекао је да је Нацртом буџета за 2024. годину, предвиђено повећање средстава за организације које окупљају инвалидна лица, у износу од 20 одсто. „Град Градишка је у самом врху када су у питању издвајања за инвалидске организације“, истакао је Ковачевић и додао да инвалидним особама пружају не само финансијску помоћ, већ им дају подршку и на друге начине.

Секретар Удружења параплегичара Градишка, Наташа Шврака истакла је да Град чини много за особе са инвалидитетом и указала на још неке проблеме које је неопходно ријешити, прије свега питање личних инвалиднина за старије од 18 година.

На подручју Градишке дјелује девет инвалидских организација које окупљају око 1 700 лица са инвалидитетом.

С.В.

Share With: