U toku upis djece u „Program priprema djece u godini pred polazak u školu“

U Javnoj predškolskoj ustanovi „Lepa Radić“ Gradiška u toku je upis djece u „Program priprema djece u godini pred polazak u školu“. Upis je počeo 1.novembra i trajaće do 30.novembra ove godine.

Direktorica Javne predškolske ustanove „Lepa Radić“ Gradiška Suzana Ivaštanin rekla je da ovaj program nije realizovan tokom prethodne dvije godine, zbog pandemije virusa korona i dodala da je ove godine planiran upis 120 djece.

„Prijavu za upis djece roditelji mogu da popune u jednom od tri objekta vrtića“, rekla je Ivaštanin i podsjetila da je program namijenjen djeci koja iduće školske godine polaze u prvi razred.

„Zakonom o predškolskom vaspitanju i obrazovanju propisano je da se ovaj program organizuje za djecu koja nisu obuhvaćena nekim oblikom predškolskog vaspitanja i obrazovanja i koja nisu pohađala cjeloviti razvojni program, a koja naredne školske godine stiču uslove za polazak u prvi razred osnovne škole“, istakla je Ivaštanin.

Prema njenin riječima, glavni cilj programa je socijalizacija, razvoj govora, komunikacije, stvaralaštva, intelektualni i fizički razvoj djece.

„Program priprema djece u godini pred polazak u školu“ na području Gradiške realizuje se od 2003. godine.

S.Vidović

Share With: