У току темељна реконструкција Музичке школе у Градишци

Овог љета вриједно се ради на реконструкцији објекта Основне музичке школе „Бранко Смиљанић“ у Градишци. Замијењени су кров и прозори, те урађена припрема за фасадирање. У међувремену су срушени зидови у приземљу, како би се могло приступити преуређењу постојећих, односно изградњи додатних просторија.

Због старости грађевине и одређених потреба за квалитетнијим одвијањем наставног процеса, у односу на првобитни план, биће неопходно реализовати додатне  захвате. „Инсистирали смо на изградњи концертне сале, која планом реконструкције није била предвиђена. Осим тога, спрат, који је раније био у приватном власништву, није био обезбијеђен гријањем, па је и те инсталације неопходно поставити, те замијенити подове.“, појашњава Иван Ристић, директор ове школе, истичући разумијевање и подршку Градске управе, која, са републичком Владом, финансира реализацију овог пројекта.

„Првобитним планом, за реконструкцију овог објекта планиран је износ од око 700 000 КМ. Међутим, изградњом сале и реализацијом додатних радова, тај износ биће увећан“, напомиње Ристић.

Градишка ће у идућој години добити, прије свега, лијепу грађевину и једну од најљепших музичких школа на овим просторима. Док се постојећи објекат не оспособи за одвијање наставе, школска година ће се реализовати у просторијама ОШ „Васа Чубриловић“, Гимназије и Народне библиотеке.

Сања Т.

Share With: