Top lista

Top lista za 25.09.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

U toku sistematski pregledi zuba kod djece

Iz Doma zdravlja Gradiška pozivaju djecu prvog, trećeg, petog i sedmog razreda, koja nisu obavila sistematski pregled zuba, da se jave u Stomatološku službu Doma zdravlja.

Specijalista preventivne i dječije stomatologije Mirjana Tošić, gostujući u emisiji“Aktuelno“ Radio Gradiške istakla je da je riječ o redovnom pregledu uvrštenom u plan primarne zdravstvene zaštite.

Tošićeva je rekla da su u toku septembra i oktobra pregledana djeca iz četiri osnovne škole sa područnim školama i da su zadovoljni odzivom roditelja i učenika.

„Zbog pogoršanja epidemiološke situacije morali smo zaustaviti te aktivnosti tako da sistematski pregledi zuba nisu obavljeni kod učenika trećeg, petog i sedmog razreda iz OŠ“Danilo Borković“, OŠ“Vasa Čubrilović“ i OŠ“Petar Kočić“, rekla je Tošićeva.

Ona je dodala da su ranijih godina, kada nije bilo korone, obilazili vrtiće i osnovne škole gdje su obavljali sistematske preglede s ciljem da se djeci skrene pažnja na važnost i pravilno održavanje oralne higijene.

Tošićeva je naglasila da je zube potrebno prati dva puta dnevno, najmanje po tri minuta, kako bi se uklonile sve naslage, odnosno plak koji je , prema njenim riječima glavni uzročnik pojave karijesa.“

Osim karijesa, postoji i čitav niz drugih oboljenja, što znači da briga o zdravlju zuba nije bitna zbog samih zuba već zbog čitavog organizma“, naglasila je Tošićeva

Sistematski pregledi zuba obavljaju se radnim danima u terminu od 7 do 19 časova, a preglede pacijenti mogu zakazati na telefon 051/826-720, lok. 132 i na telefon 051/826-880.

Share With: