У току конкурс за учешће у пројекту „Социјализација дјеце Републике Српске“

Јавни фонд за дјечију заштиту и ове године реализује пројекат “Социјализација дјеце Републике Српске-2023.“, у складу са законским прописима и предвиђеном динамиком, а у најбољем интересу дјеце учесника пројекта. Гостујући у јутарњем програму Радио-телевизије Градишка руководилац филијале Бања Лука Јавне установе Јавног фонда за дјечију заштиту Републике Српске Жана Грмуша каже да се пројекат реализује од 2002. године и за претходних 20 година обухватио је преко 39 000 лица – дјеце и пратећег особља из свих општина и градова Српске.

Истакла је да је конкурс отворен до 10. априла и односи, се прије свега, на дјецу из: социјално угрожених породица-корисника права из социјалне и дјечје заштите, вишечланих породица, породица борачке популације, дјецу са посебним потребама и хроничним здравственим сметњама, као и посебно надарену дјецу, талентоване спортисте и друге.

Све детаљне информације заинтересовани могу добити у пословницама Јавног фонда за дјечију заштиту или на интернет страници www.jfdz.org.

Као и претходних година, Пројекат ће се реализовати на црногорској обали у Омладинском хостелу “Ужице” у Бечићима, уз уважавање хигијенско- епидемиолошких мјера.

Временски период програмских активности у услужном објекту планиран је од 01.06. до 24.09.2023. године, у укупно тринаест смјена.

Примарни циљ Пројекта је интеграција дјеце и стварање позитивног афирмативног нивоа за дјецу, рекла је Жана Грмуша.

Н.М.

Share With: