Представљена књига „Бењаминово писмо“

Поводом Свјетског дана особа са аутизмом, у Културном центру Градишка одржана је промоција књиге “Бењаминово писмо“, ауторке Едине Хелдић Смаилагић.

У својој књизи, насталој након двогодишњег боравка са сином у Београду, на логопедским и психолошким третманима, ауторка нам доноси своја али и искуства и доживљаје мајки дјеце са потешкоћама у развоју које је том приликом упознала.

„Овом књигом сам жељела да приближим наш свијет људима који имају дјецу чији се развој одвија без видљивих сметњи и порука књиге није туга ни осуда друштва у ком живимо, већ позив да се што више људи укључи у наш живот“, истакла је Хелдић Смаилагић. Кроз књигу се преплићу борба за сина, љубав, пријатељство.

 „Књига не говори само о потешкоћама, већ и о пријатељствима, о људима којима су нам помогли, о племенитим и лијепим стварима који недостају нашем друштву, истакла је ауторка.

Књига „Бењаминово писмо“ из штампе је изашла у децембру прошле године, а промоција у Градишци је прво представљање поменутог наслова у  јавности. Едина Хелдић Смаилагић до сада је објавила двије књиге поезије и једну научну публикацију из области дјечијег поремећаја.

С.Видовић

Share With: