У току Јавни позив за подршку развоју предузетништва

Градоначелник града Градишка расписао је Јавни позив за додјелу подстицајних средстава из Програма подршке развоја предузетништва на подручју града Градишка за 2023.годину. Подстицајна средства која се додјељују су намјенска и бесповратна у укупном износу од 185 000 КМ.

Начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Градишка Иван Раденовић, каже да се средства из Програма додјељују као подстицаји привредним друштвима и предузетницима који обављају дјелатност из области прерађивачке индустрије, информационо-комуникационих технологија и грађевинарства: подстицај за развој новооснованих (start-up) предузетника у износу од 20.000.00 КМ, подстицај за развој постојећих малих и средњих предузећа у износу од 95.000.00 КМ и подстицај за развој самосталних предузетника у износу од 70.000.00 КМ.

Подстицајна средства намијењена су за развој самосталних предузетника и привредних друштава кроз унапређење њиховог пословања увођењем нових технологија и креирањем нових радних мјеста кроз инвестиције у машине и опрему.

Јавни позив за додјелу подстицајних средстава из Програма подршке развоја предузетништва на подручју града Градишка је расписан 30. августа и биће отворен 30 дана. Посљедњи рок за пријаву је 2. октобар ове године, наводе из Одјељења за привреду и друштвене дјелатности.

Н.М.

Share With: