У току бројне акције за помоћ Србима на Косову и Метохији

Хуманитарну акцију под називом „Обрадујмо ваше вршњаке на Косову и Метохији“ у организацији  Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији од половине септембра подржала је 81 основна и средња школа у Републици Српској, изјавио је  предсједник Одбора Милорад Арлов.

„Хуманитарна акција преко основних и средњих школа траје до 31. децембра, а средства се могу уплатити и до краја јануара 2022. године“, додао је Арлов.

Он је нагласио да ће током јануара бити активан хуманитарни број 1412 када ће грађани бити у прилици да донирају 1 КМ, прикупљена средства биће усмјерена за изградњу Дневног центра „Подржи ме-9.јануар” у Косовској Митровици.

Арлов је подсјетио да је Градишка прва локална заједница у Републици Српској која је потврдила учешће у 10. јубиларном пројекту „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“ коју организује Одбор за помоћ Косову и Метохији крајем јуна 2022. Године.

“Градишка ће угостити 46 српске дјеце доби од 10 до 15 година из братске општине Зубин Поток. Вјерујем да ћемо до 28. фебруара, до кад је рок за пријаве, добити сагласност и учешће многих локалних заједница да угосте српску дјецу са Косова и Метохије и Глине са Баније, да им уљепшају почетак љетних празника, те да им пруже гостопримство њихови вршњаци са породицама широм Српске“закључио  рекао је Арлов.

Он је навео да је ово најмасовнији пројекат у региону који је до сад угостио у Српској по седам дана више од 5.000 српске дјеце и око 450 просвјетних радника са Косoва и Метохије.

Д. Јанковић

Share With: